You are here:  / Porsche / Auto voor export verkopen? Volg deze stappen!

Auto voor export verkopen? Volg deze stappen!

Wanneer u een auto voor de export wilt verkopen is het prettig als u een eenvoudig stappenplan hanteert. Zo leert u hoe het inkoopproces werkt en kunt u uw auto vervolgens aanbieden voor de export.

Opkoper voor de export kiezen

Als u een opkoper voor de export kiest is het belangrijk een echte specialist te vinden. Opkopers met een uitgebreid netwerk kunnen namelijk het beste bedrag voor uw auto te betalen! Gespecialiseerde opkopers kunnen uw wagen vaak eenvoudig in het buitenland verkopen en daardoor direct een passend bod uitbrengen. Biedt uw auto eventueel bij verschillende opkopers aan en kies vervolgens voor een betrouwbare opkoper die u het beste aanbod doet. Wanneer u voor een opkoper voor de export kiest is de kans groter dat u een eerlijk bod krijgt. Exporteurs zijn namelijk actief op de wereldmarkt en kunnen daardoor een hoger bedrag betalen dan u van particulieren of uw lokale autodealer mag verwachten.

Gegevens verzamelen en uw auto aanbieden

Wanneer u uw auto aanbiedt voor de export dient u de belangrijkste gegevens te verzamelen. Op basis van deze gegevens kan een exporteur bepalen welke bod er op uw auto wordt uitgebracht. Vaak kan dit vanaf afstand worden gedaan, de meeste opkopers kunnen telefonisch of per e-mail een bod aan u uitbrengen. 

Betaling contant en per bank ontvangen

Als er een bod op uw auto is uitgebracht kunt u bepalen of dit het bedrag is waarvoor u uw auto verkoopt. Gaat u akkoord? Dan wordt er vaak al binnen enkele dagen betaald. Bij de meeste exporteurs kunt u kiezen voor een betaling die contact of per bank verloopt.

Auto afgeven voor de export

Na ontvangst van uw betaling is het tijd om uw wagen af te geven. Voor de export hoeft u in principe niets te doen, de betreffende opkoper zal uw auto zelf vervoeren en voor de export verkopen. Ook het administratieve werk zal van u worden overgenomen. Ideaal wanneer u zich niet met dit proces wilt bemoeien!

Bezoek de website voor meer informatie : http://inkoopautos.com/news/auto-voor-export-verkopen/